Antena 3 CNN Actualitate Educație Fundația Dan Voiculescu, partener educațional al Euroinvent, desfășurat online în acest an

Fundația Dan Voiculescu, partener educațional al Euroinvent, desfășurat online în acest an

Începând de joi, timp de trei zile, cercetătorii și inventatorii din întreaga lume își prezintă ultimele inovații la cel mai mare salon de invenții din Europa de Est, Euroinvent, care va avea loc, pentru prima dată în istorie, numai în varianta online.

Fundația Dan Voiculescu, partener educațional al Euroinvent, desfășurat online în acest an
21 Mai 2020   •   17:24

Vor fi prezentate peste 500 de invenții și proiecte de cercetare, din peste 30 de țări. Euroinvent a ajuns la cea de-a 12-a ediție și a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică internațională.

De peste cinci ani, Marele Premiu pentru cea mai bună invenție românească de la Euroinvent este oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partenerul educațional al acestui eveniment.

Euroinvent este un reper pentru lumea științifică, de aceea Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține în continuare parteneriatul educațional. Prin premiile oferite de-a lungul timpului și pe care sperăm să îl oferim și în acest an, încercăm să sprijinim tinerii și să îi încurajăm spre cariere științifice”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.

Și în acest an, participarea românească este una semnificativă. Peste 230 de proiecte din România și 120 din Republica Moldova sunt înscrise în competiție.

Câștigătorii vor fi anunțați sâmbătă, în cadrul unei ceremonii oficiale, care se va desfășura, de asemenea, online.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close