Antena 3 CNN Actualitate Educație Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă start concursului pentru elevi "Aristotel"

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă start concursului pentru elevi "Aristotel"

Școala românească, este potrivit experților în educație, orientată în special spre acumularea de informații. Din nefericire, într-o lume care se mișcă cu viteză, abordarea unidirecțională este păguboasă, foarte mulți tineri constatând că școala nu i-a pregătit în mod real pentru meseria aleasă.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă start concursului pentru elevi "Aristotel"
Sursa foto: fundatiadanvoiculescu.ro
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2024   •   11:03

La fel ca și programa școlară, concursurile școlare românești stimulează memoria și cel mult capacitatea de a rezolva probleme. Însușiri precum gândirea critică sau inteligența emoțională sunt în general ignorate deși acestea contribuie mult la motivația și încrederea în sine pe care trebuie să le aibă orice tânăr care dorește să performeze.

În România există însă cel puțin un concurs care stimulează inteligența emoțională a copiilor dar și gândirea critică.

Concursul este interdisciplinar, se numește „Aristotel” și este organizat anual de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Este destinat elevilor înscriși în clasele pregătitoare, primare (I-IV) și gimnaziale (V-VIII) din cadrul școlilor de stat sau private.

Aflat la cea de-a XIV-a ediție, competiția beneficiază de recunoaștere în domeniul educațional, fiind singurul concurs avizat de autorități și care face parte din calendarul aprobat al activităților educative municipale al Municipiului București.

„Aristotel” este unicul concurs interdisciplinar din țară care testează și inteligența emoțională a copiilor.

Înscrierile în concurs au loc în perioada 11 aprilie – 17 mai pe fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close