Antena 3 Actualitate Educație La doar 5 ani Radu a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu

La doar 5 ani Radu a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu

22 Aug 2018   •   13:30
La doar 5 ani Radu a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu

Copilul fenomen al României, Radu Ciocănea, a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de la înființarea acesteia, din 1990.

La doar 5 ani Radu are un coeficient de inteligență de 149 de puncte. La aceeași vârstă, cel mai mare fizician al lumii, Albert Einstein, avea un IQ de 150 de puncte, în timp ce pentru o persoană obișnuită media IQ este 100. La vârsta lui citește cursiv, este pasionat de geografie, vrea să ajungă cercetator la NASA și să călătorescă în întreaga lume.

Radu va primi, o bursă de studiu, fondurile fiind folosite exclusiv în scopul dezvoltării performanțelor sale educaționale și a potențialului său deosebit.

Datorită inteligenței sale ieșite din comun, el a devenit membru al Clubului de Excelență și a fost înscris în programul de burse al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În cadrul Clubului de Excelență vor avea loc evaluări anuale ale abilităților și IQ-ului său, pentru a observa evoluția și dezvoltarea lui Radu. Periodic vor fi organizate ședințe de consiliere vocațională, cu sprijinul specialiștilor din echipa Fundației Dan Voiculescu. De asemenea, părinții săi vor primi consiliere și suport constant.

Programul de ”Burse de studiu” este derulat de către Fundația Dan Voiculescu încă din 1990 și are rolul de a încuraja dezvoltarea talentului copiilor și tinerilor supradotați și de a stimula și susține creșterea performanțelor acestora.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close