Lider PSD: Guvernul a început anul cu o anulare a drepturilor salariale ale profesorilor

10 Ian 2020   •   14:13
Lider PSD: Guvernul a început anul cu o anulare a drepturilor salariale ale profesorilor Foto: Agerpres

Guvernul liberal a început anul "cu o anulare a drepturilor" pe care trebuia să le primească profesorii şi caută "tertipuri" pentru a nu trebui să acorde pensiile mărite şi alocaţiile dublate pentru copii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD Braşov, Răzvan Popa.

"Guvernul a început acest an cu o anulare a drepturilor pe care trebuiau să le primească profesorii (...) Din buget se vede foarte clar că, din cele 8,4 miliarde de lei necesare creşterilor salariale sunt doar 1,3. Astfel că e foarte clar că nu se vor face aceste majorări salariale", a afirmat Popa.

Totodată, acesta a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul vehiculează ideea alegerilor anticipate pentru a nu trebui să respecte calendarul de creştere a pensiilor.

"O motivaţie pentru a nu respecta calendarul de creştere a pensiilor - devansarea alegerilor înainte de termenul la care ar fi trebuit să intre în vigoare creşterea pensiilor. Aceasta este adevărata miză (...) În mod cert, PNL, prin acest guvern, nu doreşte sub nicio formă să respecte prevederile legale, calendarul de creştere, cum, de altfel, observăm că încearcă, în momentul de faţă, să găsească tot felul de tertipuri pentru a nu dubla alocaţiile copiilor", a spus vicepreşedintele PSD Braşov. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close