Antena 3 CNN Actualitate Educație Lider PSD: Guvernul a început anul cu o anulare a drepturilor salariale ale profesorilor

Lider PSD: Guvernul a început anul cu o anulare a drepturilor salariale ale profesorilor

Guvernul liberal a început anul "cu o anulare a drepturilor" pe care trebuia să le primească profesorii şi caută "tertipuri" pentru a nu trebui să acorde pensiile mărite şi alocaţiile dublate pentru copii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD Braşov, Răzvan Popa.

Lider PSD: Guvernul a început anul cu o anulare a drepturilor salariale ale profesorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2020   •   14:13

"Guvernul a început acest an cu o anulare a drepturilor pe care trebuiau să le primească profesorii (...) Din buget se vede foarte clar că, din cele 8,4 miliarde de lei necesare creşterilor salariale sunt doar 1,3. Astfel că e foarte clar că nu se vor face aceste majorări salariale", a afirmat Popa.

Totodată, acesta a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul vehiculează ideea alegerilor anticipate pentru a nu trebui să respecte calendarul de creştere a pensiilor.

"O motivaţie pentru a nu respecta calendarul de creştere a pensiilor - devansarea alegerilor înainte de termenul la care ar fi trebuit să intre în vigoare creşterea pensiilor. Aceasta este adevărata miză (...) În mod cert, PNL, prin acest guvern, nu doreşte sub nicio formă să respecte prevederile legale, calendarul de creştere, cum, de altfel, observăm că încearcă, în momentul de faţă, să găsească tot felul de tertipuri pentru a nu dubla alocaţiile copiilor", a spus vicepreşedintele PSD Braşov. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close