Antena 3 CNN Actualitate Educație Ligia Deca, despre subiectele la examenul de Balalaureat 2024: "Nu sunt grele"

Ligia Deca, despre subiectele la examenul de Balalaureat 2024: "Nu sunt grele"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a vorbit despre subiectele pentru examenul de Bacalaureat 2024 şi cum au fost ele adaptate pentru toate categoriile de absolvenţi.

Ligia Deca, despre subiectele la examenul de Balalaureat 2024: "Nu sunt grele"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   16:32

Potrivit ministrului Educaţiei,Ligia Deca, examenul de Bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului, iar subiectele sunt create pentru nivel mediu.

"Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerințe educationale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare.

Asta înseamnă timp prelungit, măsuri şi materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obţin să nu poată fi contestată de nimeni. Eu sunt deschisă vizavi de ce alte măsuri putem să luăm în aşa fel încât ei să fie sprijiniți să se respecte particularităţile de învăţare pe care eu le au, dar cred că este nevoie să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obţine", a spus ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă la Câmpulung, potrivit Agerpres.ro.

Mai mult, ministrul Educaţiei a vorbit şi despre gradul de dificultate al subiectelor pentru Bacalaureat 2024.

"Tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toţi absolvenții. Putem discuta despre cele mai potrivite măsuri de sprijin tocmai pentru că acei elevii cu tulburări din spectrul autist au o capacitate intelectuală sporită. Este vorba doar despre adecvarea la particularitățile lor", a mai spus ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Ligia Deca Bacalaureat 2024
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close