Antena 3 CNN Actualitate Educație Performanță remarcabilă pentru lotul olimpic de chimie. Șase medalii în competiția de la Moscova

Performanță remarcabilă pentru lotul olimpic de chimie. Șase medalii în competiția de la Moscova

Performanță remarcabilă pentru lotul olimpic de chimie. Șase medalii în competiția de la Moscova
11 Mai 2016   •   14:18

Lotul olimpic de chimie al României, care a cucerit şase medalii - două de aur, două de argint şi două de bronz -, la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 1 - 8 mai, la Moscova. 

Medaliile de aur au fost obţinute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a - Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a - Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân'' din Constanţa). Ambii elevi au fost laureaţi cu aur şi argint la ediţia precedentă, însă, spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reuşit să se claseze pe locul I cu punctaj maxim. 

Medaliaţii cu argint sunt Cristian Robert Râclea (clasa a XII-a - Colegiul Naţional ''Vasile Alecsandri'' din Galaţi), care şi-a egalat performanţa din 2015, şi Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a - Colegiul Naţional ''Sfântul Sava'' din Bucureşti). 

Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Fîrţală (clasa a XII-a - Colegiul Naţional ''Petru Rareş'' din Piatra-Neamţ) şi Raluca Dărăuţă (clasa a XII-a - Colegiul Naţional ''Gheorghe Vrânceanu'' din Bacău). 

La această ediţie jubiliară a concursului au participat 120 de elevi din 19 ţări.

×
Subiecte în articol: chimie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close