Antena 3 CNN Actualitate Educație Meditațiile pe bani cu elevii de la clasă, interzise pentru profesori

Meditațiile pe bani cu elevii de la clasă, interzise pentru profesori

Meditațiile pe bani cu elevii de la clasă, interzise pentru profesori
05 Oct 2018   •   17:20

Ministerul Educației a relansat Codul Etic al Profesorului pentru învățământul preuniversitar care prevede noi obligații, precum și sancțiuni pentru cei care nu-l respectă. Codul le interzice profesorilor, printre altele, să facă "meditații contra cost" cu elevii din clasele în care predau și să întrețină relații sexuale cu aceștia.

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Învățământului 4831 din 30 august privind aprobarea Codului-cadru de etică al personalului didactic din invatamantul preuniversitar.

Codul se aplică „personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar de stat, particular și confesional, responsabil cu instruirea și educația”.

Prin noul cod, profesorul este obligat să aplice norme de conduită pentru a asigura „ocrotirea sănătății fizice, psihice și morale a beneficiarilor direcți ai educației” și „interzicerea agresiunilor verbale, fizice si a tratamentelor umilitoare asupra beneficiarilor directi ai educatiei”. Recent, un profesor de la Liceul German din Sebeș este cercetat de poliție după ce a lovit un elev indisciplinat.

Prin Codul Etic al Profesorului 2018, dascălii sunt obligați să combată orice formă de abuz și să interzică hărțuirile sexuale și „relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației'.

Profesorii nu au voie să desfășoare activități care generează corupție, precum colectarea de sume de bani pentru ca unii elevi să beneficieze de un tratament preferențial.

Noul cod le interzice profesorilor să organizeze meditații contra cost cu Ț „beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat', scrie libertatea.ro.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close