Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale

Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis un mesaj pentru părinții elevilor care au de suferit, în această perioadă, din cauza protestelor profesorilor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    06 Iun 2023   •   17:30

”Ceea ce le pot pune părinților este că, în orice fel de context, copiii lor vor susține examenele naționale și vor avea situația încheiată.

Le mulțumesc pentru răbdarea de până acum și le mulțumesc și pentru ceea ce sunt convinsă că au făcut în aceste zile și anume faptul că au fost alături de copiii lor și le-au dat speranțe.

Facem tot ceea ce ține de noi și ne bucurăm tare mult că am avut această întâlnire astăzi în care am agreat cu toții că prioritatea noastră sunt elevii și încheierea situației cu bine”, a transmis Ministrul Educației părinților, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Citește și: Ligia Deca a anunțat când vor fi recuperate cursurile pierdute odată cu greva profesorilor: ”Niciun profesor nu își dorește asta!”

Probele de compență la BAC ar putea fi echivalate cu mediile de la liceu

Tot marți, Ligia Deca a declarat că se ia în calcul o variantă care a funcționat bine în perioada pandemiei. 

”În contextul calendarului pe care îl avem în derulare, până vineri, 9 iunie, este înscrierea la examenul de bacalaureat. Examenul de bacalaureat începe, pe calendarul actual, luni, 12 iunie cu probele de competență. Prima este proba de competență la limba română. Eu cred că vom rămâne la calendarul actual.

În cazul în care vom ajunge în situația în care să nu putem să susținem aceste probe de competență săptămâna următoare, așa cum este programat, atunci putem lua în calcul o soluție deja testată în pandemie, aceea de a echivala probele de competențe cu mediile de la materiile respective de pe parcursul anilor de studiu. Repet, nu este o variantă ideală, pentru că cea mai bună variantă pentru a testa nivelul de competență este proba de competență”, a mai spus Ligia Deca. 

×
Subiecte în articol: Ligia Deca grevă profesori
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close