Antena 3 CNN Actualitate Educație Milioane de copii, la cabinetele medicilor de familie. Prima lecţie de birocraţie pentru elevi

Milioane de copii, la cabinetele medicilor de familie. Prima lecţie de birocraţie pentru elevi

Milioane de copii, la cabinetele medicilor de familie. Prima lecţie de birocraţie pentru elevi
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2015   •   08:48

Milioane de copii ar trebui să ajungă în următoarea perioada pe la cabinetele medicilor de familie. Noile reguli pentru începerea şcolii prevăd ca elevii să aibă adeverinţe medicale şi aviz epidemiologic. Medicii de familie spun că problema ar trebui rezolvată în cabinetele şcolare. Însă acolo cadrele medicale vin doar o dată pe săptămână.

Reprezentanţii şcolilor încă nu s-au lămurit cum ar trebui să fie aplicate noile prevederi referitoare la adeverinţele medicale şi avizele epidemiologice pe care ar trebui să le aibă elevii. Totul a fost lăsat pe ultima sută de metri. Problema este că în două săptămâni ar trebui ca toţi elevi să aibă documentele necesare pentru începerea şcolii.

Medicii de familie s-au trezit acum cu programările date peste cap. Vor trebui să facă examinări pe bandă rulantă, de la ORL, consult pulmonar sau dentar.

Casa de asigurări validează 24 de consultaţii de zi. Iar consultul a peste 800 de copii pentru avizele medicale şcolare, în doar 2 săptămâni, este aproape imposibil. 

Nu numai medicii de familie s-au trezit cu programul dat peste cap. Noile reguli nu sunt pe placul părinţilor, care acum trebuie să alerge pe la cabinete.

Ca să scape de corvoadă, medicii de familie au venit cu soluţia salvatoare: să-i consulte pe rând, în lunile în care sunt născuţi.

×
Subiecte în articol: şcoală an şcolar
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close