Antena 3 Actualitate Educație Ministerul Educației face noi reforme. Vrea să facă posibil decontul integral al navetei elevilor

Ministerul Educației face noi reforme. Vrea să facă posibil decontul integral al navetei elevilor

de S.T.    |    28 Aug 2016   •   18:55
Ministerul Educației face noi reforme. Vrea să facă posibil decontul integral al navetei elevilor
Sursa foto: Foto: freeimages.com

Ministerul Educației vrea să ia noi măsuri pentru a preveni abandonul școlar și pentru a promova învățământul profesional.

O nouă ordonanță de urgență ar trebui să intre în vigoare din luna septembrie, spune ministrul Educației. Acesta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj pentru a promova schimbarea legislativă.

„Abandonul școlar reprezinta una dintre problemele cu care se confruntă educația, cauza principală pentru existența acestei situații fiind dată de lipsurile materiale.

Trecerea de la gimnaziu la liceu înregistrează, an de an, pierderi mari în rândul celor care ar trebui să își continue studiile. Lipsa banilor face ca elevii să renunțe la școală, pentru că naveta este costisitoare pentru familie.

Pentru că ne dorim ca toți acești copii să vină la școală, și astfel, să își poată contura un viitor mai bun, vom interveni prin adoptarea unei ordonanțe de urgență care să facă posibil decontul integral al navetei elevilor.

Lansăm astăzi în dezbatere publică proiectul de ordonanță, care să poată fi adoptat înaintea începerii anului școlar 2016- 2017”, a scris Mircea Dumitru, ministrul Educației, pe pagina sa de Facebook.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close