Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Educației, noi precizări legate de încheierea mediilor școlare pentru anul școlar 2019-2020

Ministerul Educației, noi precizări legate de încheierea mediilor școlare pentru anul școlar 2019-2020

Ministerul Educației și Cercetării a explicat cum vor fi încheiate mediile școlare pentru anul 2019-2020, având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus.

Ministerul Educației, noi precizări legate de încheierea mediilor școlare pentru anul școlar 2019-2020
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    27 Mai 2020   •   16:49

Nu se vor mai susține lucrările scrise pentru semestrul al II-lea (teze), iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației pe pagina de Facebook.

Ministerul Educației a identificat 8 situații în care mediile elevilor pot fi încheiate:

-Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.

-Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.

-Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

-Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.

-Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.

-Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.

-Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.

-Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

Valorificarea activității on-line prin prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/susținătorului legal.

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
România riscă să rămână fără banii de la UE!
x close