Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, Monica Anisie: Anul școlar în curs nu va fi înghețat

Ministrul Educației, Monica Anisie: Anul școlar în curs nu va fi înghețat

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că anul școlar în curs nu va fi înghețat, în ciuda suspendării cursurilor în unitățile de învățământ din România.

Ministrul Educației, Monica Anisie: Anul școlar în curs nu va fi înghețat
Sursa foto: Gov.ro
de Claudia Simion    |    04 Apr 2020   •   12:51

"Suntem într-o situație dificilă. Întreaga societate românească trece printr-o perioadă grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atât de greu. Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pendemiei. Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile.

Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură", a spus ministrul Educației la Antena 3.

În privința măsurii continării suspendării cursurilor, "am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor", a adăugat Monica Anisie.

Ministrul Monica Anisie a explicat ce măsuri s-au luat în cazul elevilor care nu au acces la tehnologie. 

"În toată această perioadă, colegii mei profesori s-au mobilizat. Au dat mâna cu elevii în acestă perioadă pentru că au continuat învățarea pe platforme. Pentru că sunt și elevi care nu au acces la tehnologie, Ministerul Educației a realizat un parteneriat cu Televiziunea Română și pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a realizăm TeleȘcoala".

Ministrul Educației, Monica Anisie: Anul școlar nu va fi înghețat

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close