Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei Pavel Năstase, schimbări majore în învăţământ: „Copiii se plictisesc la şcoală”

Ministrul Educaţiei Pavel Năstase, schimbări majore în învăţământ: „Copiii se plictisesc la şcoală”

Ministrul Educaţiei Pavel Năstase, schimbări majore în învăţământ: „Copiii se plictisesc la şcoală”
05 Mar 2017   •   18:02

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase a vorbit  într-un interviu acordat pentru news.ro despre schimbările pe care vrea să le facă în educaţie . Acesta doreşte să modifice  tot învăţământul preuniversitar, vrea manuale simplificate şi  profesori bine pregătiţi.

Pavel Năstase consideră că pentru liceu nu mai este nevoie de admitere, deoarece învăţământul este obligatoriu, iar elevii admişi cu medii mici trebuie evaluaţi pentru a observa ce aptitudini au şi să fie direcţionaţi către un învăţământ dual, ucenicie la locul de muncă. Ministrul mai adaugă că nici  mediul universitar nu mai are nevoie  de admitere, eventual să rămână doar pentru câteva domenii.

Acesta  susţine că elevii se plictisesc repede  la şcoală, deoarece sunt încărcaţi din cauza programelor  şi trebuie modificat şi modul în care aceştia primesc teme: „Elevii sunt elevi. Ordinul privind reducerea numărului de teme este binevenit, dar greu de urmărit, de implementat. Copilul, după ce vine acasă, ar trebui să mai înveţe cam două ore, ca să-şi rezolve temele. Este o părere personală. Cred că în afara şcolii ar trebui să facă activităţi extraşcolare, să viziteze un muzeu, să mergă la un club sportiv, la bibliotecă, la muzică, unde îşi poate completa cunoştinţele şi aptitudinile. Vrem să implementăm programul „Şcoală după şcoală”. Vom face şi evaluarea programului „Masa caldă”. Copilul ar putea să rămână în şcoală, unde face cele două ore de teme, iar apoi face alte activităţi, ar ajuta şi părinţii. Ar aduce o marjă de plusvaloare.”

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close