Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei propune ca fiecare copil să citească 20 de minute pe zi la şcoală

Ministrul Educaţiei propune ca fiecare copil să citească 20 de minute pe zi la şcoală

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, propune ca, în toate şcolile din ţară, fiecare copil să citească 20 minute pe zi.

Ministrul Educaţiei propune ca fiecare copil să citească 20 de minute pe zi la şcoală
Sursa foto: Foto: Pixabay,com
de S.T.    |    16 Ian 2020   •   17:53

„De Ziua Culturii Naţionale, sub semnul lui 2020, la Ateneul Român, am lansat invitaţia pentru a readuce lectura în practica de la clasă şi în familii, ca o experienţă care să îi ajute pe copii să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc. Propunerea mea este ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească 20 minute pe zi. Totodată, îi invit pe părinţi şi bunici să citească sau să-i sprijine pe copii să citească încă 20 de minute şi, dacă este posibil, să discute împreună despre cele citite. Mă adresez tuturor, pentru că am încredere în toţi profesorii, nu numai în profesorii de limbă şi literatură română, arte şi ştiinţe sociale. Gândul meu este şi către profesorii de ştiinţe sau matematică. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să se asigure că fiecare elev înţelege noţiunile predate şi cerinţele temelor primite, indiferent de disciplină”, afirmă ministrul Educaţiei, într-o scrisoare deschisă către profesori transmisă joi.

În opinia sa, lectura şi discuţiile pe marginea celor citite sunt „cei mai buni prieteni pe drumul dezvoltării gândirii critice şi în construirea de sine”, din prima zi a parcursului educaţional.

Monica Anisie le cere educatoarelor să le citească copiilor din cărţi „potrivite”, să îi încurajeze să întrebe, să aibă răbdare cu ritmul lor de înţelegere, să le dea timp pentru „mirări” şi pentru ca aceştia să îşi imagineze lumile descrise în cărţi.

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close