Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, despre rezultatele de la Evaluarea Națională: "Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal"

Ministrul Educației, despre rezultatele de la Evaluarea Națională: "Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal"

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut primele declarații după publicarea rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională.

Ministrul Educației, despre rezultatele de la Evaluarea Națională: "Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal"
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   10:15

Au fost emoţii uriaşe pentru absolvenţii de clasa a VIII-a care şi-au aflat rezultatele de la Evaluarea Naţională.

Potrivit Ministerului Educaţiei, s-a înregistrat cea mai mică rată de promovare din ultimii trei ani, anume 76,2%.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut primele declarații despre rezultatele din acest an și a subliniat că elevii care au obținut medii sub 5 vor fi repartizați în învățământul liceal sau vor putea să opteze pentru școli profesionale.

"Ceea ce putem constata este faptul că s-a dublat numărul candidaților cu media 10. Anul acesta sunt 429, față de 221, în 2022, și 132, în 2021.

Citește și: Absolvenții de gimnaziu au aflat rezultatele la Evaluarea Națională. Rata de promovare, mai mică față de anii anteriori

În același timp, din păcate, a crescut procentul candidaților care au medii sub 5, anume de la 17,7%, anul trecut, la 23,8%.

Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal sau nu pot opta pentru școli profesionale, învățământul fiind obligatoriu până la clasa a XII-a sau până la finalul școlii profesionale", a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close