Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, întâlnire de lucru cu învățătorii și profesorii

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, întâlnire de lucru cu învățătorii și profesorii

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, întâlnire de lucru cu învățătorii și profesorii
18 Oct 2018   •   19:21

Ministrul interimar al Educației, doamna Rovana Plumb, a convocat, joi, o intâlnire de lucru cu reprezentanți ai cadrelor didactice - învățători și profesori. Au fost prezenți, de asemenea, membrii unor asociații profesionale, lideri de sindicat, precum și inspectori școlari.

Scopul initiativei ministrului a fost inventarierea principalelor dificultăți pe care le întâmpină cadrele didactice și remedierea cât mai urgentă a acestora, astfel încât să se asigure crearea unor premise solide pentru creșterea calității învățământului preuniversitar din România.

Concret, învățătorii și profesorii prezenți au semnalat, printre altele, necesitatea urgentă a debirocratizării sistemului de învățământ, reluarea dialogului cu toți factorii implicați privind programa și manualele școlare, precum și regândirea modului în care se realizează inspecțiile la clasă. Participanții la întâlnirea de lucru au solicitat, de asemenea, nevoia clarificării statutului juridic și al aspectelor legate de finanțarea centrelor de resurse și asistența educaţională.

Rovana Plumb a solicitat reprezentanților MEN propuneri de soluții concrete și rapide privind toate aspectele semnalate și crearea, în acest sens, a unui grup de lucru la nivelulul instituției.

“Trebuie să găsim ideea, soluția, iar apoi găsim și finanțarea. Pentru Guvernul României, învățământul reprezintă o prioritate zero. Avem soluții care sunt finanțabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica în curând", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul interimar al Educației le-a mulțumit cadrelor didactice din toata țara, in numele Guvernului României, pentru activitatea și efortul pe care îl fac zilnic pentru ceea ce reprezintă cea mai importantă resursă a unei țări: copiii.

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close