Antena 3 CNN Actualitate Educație Negocieri cruciale la Guvern. Sindicaliștii din învățământ: „Salarii mai mari cu până la 30 la sută în 2018”

Negocieri cruciale la Guvern. Sindicaliștii din învățământ: „Salarii mai mari cu până la 30 la sută în 2018”

Negocieri cruciale la Guvern. Sindicaliștii din învățământ: „Salarii mai mari cu până la 30 la sută în 2018”
28 Aug 2017   •   13:25

Sindicaliștii din învățământ au purtat discuții importante la Guvern, luni dimineață, în prezența premierului Mihai Tudose și a mai multor miniștri.

Discuţiile, care au vizat lista cu cele opt nemulţumiri principale pe care le au cadrele didactice, s-au finalizat cu mai multe hotărâri importante, între care se numără: plata integrală a drepturilor salariale ce revin cadrelor didactice din învățământ, pe care le-au câștigat în instanță, dar și plata sporurilor pentru doctorat.

”Plata integrală sau aproape integrală a drepturilor salariale ce revin cadrelor didactice din învățământ, pe care le-au câștigat în instanță, sub rezerva unei noi întâlniri în coaliție, în noiembrie, pentru a vedea sumele rămase de la rectificarea bugetară. Al doilea punct vizează sporurile de la doctorat. La fel, și acestea, în funcție de banii rămași de la rectificarea bugetară, vor fi acordate integral, dar decizia va fi luată în noiembrie. Un alt aspect vizează Legea Salarizării, urmând ca pentru cadrele didactice majorările salariale să fie între 25% și 30% net în anul 2018, în cele două etape, 1 ianuarie și 1 martie”, a anunțat un reprezentant al sindicatelor.

Lista cu care sindicatele din învățământ au mers la întâlnirea de la Guvern:

- nedefinitivarea unei Legi a Educației Naționale
- programe şcolare învechite
- neadaptarea sistemului de învăţământ la cerinţele de pe piaţa muncii
- condiţiile proaste din şcoli
- subfinanțarea sistemului de învăţământ
- salarii prea mici pentru personalul din învăţământ
- pensii prea mici pentru personalul din învăţământ
- neacordarea drepturilor câștigate în instanță

 

 

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close