Antena 3 CNN Actualitate Educație S-a decis noua reducere pentru studenți la călătoriile cu trenul! CFR Călători a anunțat când eliberează legitimațiile

S-a decis noua reducere pentru studenți la călătoriile cu trenul! CFR Călători a anunțat când eliberează legitimațiile

Studenții vor primi legitimații de călătorie cu reducere la transportul pe calea ferată. CFR Călători a anunțat când vor fi eliberate acestea.

S-a decis noua reducere pentru studenți la călătoriile cu trenul! CFR Călători a anunțat când eliberează legitimațiile
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    05 Sep 2023   •   12:44

Studenţii vor beneficia de o reducere de 90% din preţul biletelor de tren, aşa cum prevede noua lege a învăţământului preuniversitar, scrie Rador.

CFR Călători a anunţat că de marți, 5 septembrie, vor fi eliberate legitimaţiile de călătorie cu reducere.

Citește și: Cresc reducerile la transport, pentru studenți, și vârsta beneficiarilor: Anunțul Ministerului Educației

CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023.

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Anterior, compania naţională de transport feroviar, dar şi alţi trei operatori privaţi, precizaseră că noile reguli de transport pot fi aplicate doar elevilor, care au gratuitate, pentru că nu au fost elaborate toate normele metodologice.

Ministerul Educaţiei a anunţat însă că în şedinţa Comisiei de Dialog Social a fost avizat proiectul de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor şi propune includerea documentului pentru aprobare pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna aceasta.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close