Antena 3 CNN Actualitate Educație Noul an școlar ar putea începe cu proteste masive. Profesorii, nemulțumiți că legea salarizării nu este gata

Noul an școlar ar putea începe cu proteste masive. Profesorii, nemulțumiți că legea salarizării nu este gata

Noul an școlar ar putea începe cu proteste masive, în contextul în care legea salarizării nu a fost încă finalizată.

Noul an școlar ar putea începe cu proteste masive. Profesorii, nemulțumiți că legea salarizării nu este gata
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   11:20

Deși trebuia să fie finalizat, proiectul noii legi a salarizării nu este gata, iar liderii sindicatelor din învățământ sunt indignați și spun că nici măcar nu au primit un semn din partea noului ministru al Muncii.

Proiectul actului normativ trebuia să fie gata pe data de 15 iulie, pentru a putea fi discutat între reprezentanții Ministerului Muncii și linderii sindicatelor din învățământ.

De asemenea, actul normativ trebuie să ajungă în Parlament pe data de 1 septembrie, însă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt extrem de mici.

Totodată, sindicaliștii se tem că proiectul nu va ajunge în Parlament nici măcar la data de 1 octombrie.

Citește și: Încă 90.000 de români vor primi vouchere pentru alimente. Marcel Ciolacu: "Imediat după ce vor fi emise cardurile, vor fi alimentate cu banii necesari"

În acest context, începerea noului an școlar ar putea fi marcată de greve și proteste masive ale profesorilor, așa cum s-a întâmplat în această primăvară, când cadrele didactice au fost în grevă generală aproximativ trei săptămâni.

 

 

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close