Antena 3 CNN Actualitate Educație O idee care ar putea revoluționa învățământul românesc. Ce au reușit patru tineri clujeni

O idee care ar putea revoluționa învățământul românesc. Ce au reușit patru tineri clujeni

O idee care ar putea revoluționa învățământul românesc. Ce au reușit patru tineri clujeni
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Dec 2015   •   16:11

Patru tineri clujeni au pus la punct o soluție software complexă, care ar permite ca tot ce ține de cataloage, rapoarte și comunicarea dintre instituții să se mute în mediul online, actualizate în timp real. Cei patru clujeni spun că au dezvoltat platofrma din dorința de a ajuta sistemul, astfel că o pun gratuit la dispoziția școlilor.

Soluția este una revoluționară pentru sistemul românesc de educație. Comunicarea între elevi, profesori și părinți va mult mai eficientă, iar elevii și părinții ar putea consulta oricând notele din catalogul online. Mai mult, aceștia vor putea vedea și oferte de locuri de muncă.

"Nu este un soft care controlează, este un soft care ajută. În momenntul de față, foarte puțini elevi știu care este situația lor școlară. Ce note au, ce absențe, unde ar mai trebui să lucreze. Sunt studii care arată că, implementând softul respectiv, absenteismul a scăzut undeva de la 80-90% la 15-16%. Diferența e destul de mare", spune Horea Nicula, un tânăr care a lucrat la această platformă, conform citynews.ro.

×
Subiecte în articol: invatamant Cluj
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close