Antena 3 CNN Actualitate Educație O minte sclipitoare: Ce înseamnă să fii inteligent și de ce e important să știi

O minte sclipitoare: Ce înseamnă să fii inteligent și de ce e important să știi

Din punct de vedere popular a fi inteligent înseamnă a-ți merge mintea, a te prinde repede. Aceste definiții nu sunt departe de ceea ce spun psihologii dar sunt incomplete.

O minte sclipitoare: Ce înseamnă să fii inteligent și de ce e important să știi
Sursa foto: fundatiadanvoiculescu.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2023   •   11:38

Specialiștii spun că fiecare ființă umană se naște cu o aptitudine generală de inteligență. Rapiditatea cu care un individ face legături între elementele pe care le cunoaște oferă date despre coeficientul de inteligență. Dar inteligența nu este doar cognitivă, ci și emoțională.

Psihologii au descoperit că în dezvoltarea unui individ, în procesul de adaptare în lume contează și nivelul de empatie, modul în care reacționează emoțional la stimuli. În România există însă un program complex prin care testarea copiilor cu vârste între 8 și 18 ani este posibilă.

Este vorba despre programul “O minte sclipitoare”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Zeci de copii s-au înscris chiar în această săptămână pentru a-și testa gratuit inteligența cognitivă, emoțională, dar și coeficientul de inteligență generală. Însă perioada de înscrieri se apropie de final. Înscrierile se mai pot face până pe 31 mai pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close