Antena 3 CNN Actualitate Educație Olimpiada Internaţională de Informatică 2018 Trei medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României

Olimpiada Internaţională de Informatică 2018 Trei medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României

Olimpiada Internaţională de Informatică 2018 Trei medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României
Sursa foto: Foto: Obiectiv Vocea Brăilei
11 Sep 2018   •   14:05

România a câştigat trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică din Japonia, una dintre cele mai importante competiții de profil din lume. Trei dintre olimpicii premiați își vor continua studiile la Universitatea din Oxford.

Olimpiada Internaţională din Japonia s-a desfășurat în perioada 1-8 septembrie în orașul Tsukuba. Lotul României de olimpici a obținut patru medalii, dintre care trei de argint și una de bronz, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Alex Tatomir (foto) (Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila), Tiberiu-Ioan Muşat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Ştefan Constantin Buliga (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) au obținut medaliile de argint.

Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş a fost medaliat cu bronz.

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan - profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, Mureș, și de Adrian Budău - student la Universitatea din București, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close