Antena 3 CNN Actualitate Educație Organizarea olimpiadelor școlare, aspru criticată de părinți. Reacția Ministerului Educației

Organizarea olimpiadelor școlare, aspru criticată de părinți. Reacția Ministerului Educației

Organizarea olimpiadelor școlare, aspru criticată de părinți. Reacția Ministerului Educației
Sursa foto: foto- Pexels
19 Mar 2018   •   12:46

Mai mulți părinți se plâng de modul în care a fost organizat calendarul olimpiadelor școlare de anul acesta. Toate competițiile au fost programate în intervalul 1-8 aprilie, unele dintre ele fiind suprapuse și nepermițând elevilor să participe la mai multe concursuri. 

”Se vehiculează în presă de elevii români medaliați la olimpiadele și concursurile internaționale. Ne mândrim cu ei, totuși, nu? Și atunci, din ce cauză domnii din minister au programat toate olimpiadele naționale din 2018 în aceeași săptămână. Practic,  un elev care s-a calificat la Olimpiada Națională de Matematică, dar și la Olimpiada Națională de Informatică nu poate participa decât la una din competiții pentru că sunt în aceeași zi. Inadmisibil!, a spus un părinte revoltat pe situația în care se află copilul său, potrivit Libertatea

Reacția Ministerului Educației nu a întârziat să apară. Potrivit MEN, calendarul olimpiadelor a fost stabilit încă din februarie 2-17, iar acum nu mai poate fi schimbat. 

”Astfel, intervalul în care se pot desfășura fazele naționale nu permite fizic posibilitatea organizării acestora fără suprapuneri în cazul unor discipline. Precizăm că structura anului școlar a fost stabilită în urma consultării federațiilor sindicale din învățământ, respectiv a asociațiilor de părinți și de elevi. Calendarul competițiilor școlare pentru anul școlar 2017-2018 a fost deja aprobat și publicat pe www.edu.ro, în consecință nu mai pot fi operate modificări în acest moment”, spun oficialii Ministerului Educației. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close