Antena 3 CNN Actualitate Educație Patru medalii pentru lotul olimpic al României, la Balcaniada de Informatică

Patru medalii pentru lotul olimpic al României, la Balcaniada de Informatică

Patru medalii pentru lotul olimpic al României, la Balcaniada de Informatică
Sursa foto: Foto: Ministerul Educatiei
05 Iul 2016   •   19:56

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia, în perioada 27 iunie - 3 iulie, informează Ministerul Educaţiei.

Echipa a fost formată din Costin-Andrei Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, Costin Andrei Constantinescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Andrei Popa, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui şi Nakajima Tamio-Vesa, elev în clasa a XI-a la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş.

Costin-Andrei Oncescu, laureat cu argint la ediţia precedentă, şi Costin Andrei Constantinescu şi-au adjudecat medaliile de aur, iar Andrei Popa şi Nakajima Tamio-Vesa au fost recompensaţi cu medaliile de argint.

Echipa României a fost condusă de profesorul Szabó Zoltan (Târgu Mureş) şi Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic. Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Sursa: Adevărul

×
Subiecte în articol: medalii informatica
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close