Antena 3 CNN Actualitate Educație Perle la BAC la proba de limba română, prezentate de Ana Iorga. „Scriitorul își mai nota treburi în paranteză pentru că acum 100 de ani nu avea reminder pe telefon”

Perle la BAC la proba de limba română, prezentate de Ana Iorga. „Scriitorul își mai nota treburi în paranteză pentru că acum 100 de ani nu avea reminder pe telefon”

Perle la BAC la proba de limba română, prezentate de Ana Iorga. „Scriitorul își mai nota treburi în paranteză pentru că acum 100 de ani nu avea reminder pe telefon”
28 Iun 2018   •   10:57

Perlele de la BAC au fost nelipsite şi în acest an. Ana Iorga a declarat că cele mai mari gafe s-au făcut pe marginea poeziei ”Luceafărul” a lui Mihai Eminescu.

Poetul a scris ”Luceafărul” în 10 ani, a tot retușat versurile. Încerca să găsească formula perfectă. La început, în loc de „o preafrumoasă fată” era „un ghiocel de fată”. 

Un elev a scris la BAC că personajele Cătălin și Cătălina „și-o trăgeau în spațiul rustic, așa, mai de iubire eminesciană”. 

„Mi-e foarte greu să cred că cineva a scris asta, cred că, așa, mai în batjocură, să-i ia peste picior pe profesori”, a spus Ana Iorga. 

Perle: „Poetul face figuri interesante pentru că asta îl atrage pe cititor”. 

          „Iona, de Ion Barbu, e un poem filosofic și prezintă drama unui om singur pe plajă și a unei ciuperci venită de la Polul Nord, dar nu pot fi împreună pentru că ei gândesc diferit. Unul e  mai cu statut, alta e mai bogată”. 

          „Scriitorul își mai nota treburi în paranteză pentru că acum 100 de ani nu avea reminder pe telefonul fix. Scria literele strâmbe ca să nu le confunde cu restul textului”. 

×
Subiecte în articol: perle bac limba romana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close