x close

PISA. Se cere declanșarea stării de urgență în educație

03 Dec 2019   •   15:05
PISA. Se cere declanșarea stării de urgență în educație

PISA. Rezultatele dezastruoase la testele PISA, care arată că procentul de analfabetism funcţional este de 44%, au determinat USR să cearp declanșarea stării de urgență în educație. 

PISA.  „Uniunea Salvați România cere declanșarea stării de urgență în educație și invită toate partidele parlamentare la dezbateri urgente pentru a găsi cele mai bune soluții pentru viitoarele generații.

PISA.  Urgența vine după publicarea raportului OECD cu rezultatele la testele PISA care arată că învățământul românesc ocupă ultimul loc la matematică și penultimul la citire și științe din Uniunea Europeană.

PISA.  “Zeci de miniștri și sute de schimbări de legislație nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți situația învățământului românesc. Mai rău, am ajuns în situația în care, atunci când se publică rezultate oficiale la nivel european, să citim concluzii dureroase de tipul “elevii slabi au devenit și mai slabi”. Cred că, dincolo de orice loialitate politică, trebuie să acceptăm că în educație e un dezastru care se amplifică de la an la an. Iar asta înseamnă că le greșim grav copiilor aflați acum pe băncile școlii. Mai mult, multora dintre ei le oferim un traseu pentru o viață fără șanse reale de a prospera și a-și realiza potențialul. Iar pentru asta nu ne vor ierta. Nu putem continua să ne mințim că un număr mic de elevi cu performanțe spectaculoase dau măsura calității învățământului românesc. Nu putem să ne facem în continuare că nu vedem că în multe din școlile românești nu se face școală. Sau că avem profesori demoralizați și prost plătiți, iar ierarhiile sunt strâmbe și meritele recunoscute după criterii neclare.”, transmite Dan Barna, președintele USR.

PISA. USR susține alocarea a 6% din PIB pentru Educație, măsură esențială pentru a scoate România de la coada clasamentelor în ceea ce privește sistemul de învățământ”, se arată în comunicatul USR.

Citeşte mai multe despre:

stare de urgenta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati