Antena 3 CNN Actualitate Educație Care este pluralul cuvântului ”macrou”. Puțini români știu varianta corectă

Care este pluralul cuvântului ”macrou”. Puțini români știu varianta corectă

Mulți români întâmpină probleme atunci când sunt nevoiți să folosească pluralul cuvântului "macrou". Iată care este varianta corectă!

Care este pluralul cuvântului ”macrou”. Puțini români știu varianta corectă
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   13:18

Macroul este un pește des consumat de români. Te-ai întrebat vreodată care este forma de plural a acestui cuvânt? Ei bine, poate ai fi spus că nu are o formă de plural, însă are. 

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), substantivul „macrou” este definit ca un pește de mare cu spatele albastru-verzui și dungi negre, care se apropie de țărmuri în timpul primăverii și verii. Numele științific pentru acest pește este Scomber scomber.

Întrucât „macrou” este un substantiv neutru, formarea pluralului său urmează regulile generale ale limbii române. Pluralul substantivelor neutre se formează prin adăugarea sufixului „-uri” la forma de singular. Așadar, pluralul corect pentru „macrou” este „macrouri”.

Forma de plural a substantivului ”macrou”

”macrou, macrouri, substantiv neutru - 1. Pește de mare cu spatele albastru-verzui cu dungi negre, care se apropie de țărmuri primăvara și vara (Scomber scomber), potrivit dexonline.ro.

Utilizarea formei corecte de plural, „macrouri”, este recomandată pentru a evita orice confuzie sau ambiguitate în comunicare. Astfel, pluralul corect pentru cuvântul „macrou” este „macrouri”.

Deși acesta poate fi un detaliu pe care puțini oameni îl cunosc, este important să folosim forma corectă pentru a ne exprima în mod precis și coerent.
 

×
Subiecte în articol: macrou plural
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close