Antena 3 CNN Actualitate Educație Povestea elevului de 10 pe linie. Andrei, olimpicul din Bacău, se pregătește acum să salveze vieți

Povestea elevului de 10 pe linie. Andrei, olimpicul din Bacău, se pregătește acum să salveze vieți

Povestea elevului de 10 pe linie. Andrei, olimpicul din Bacău, se pregătește acum să salveze vieți
Sursa foto: Foto: desteptarea.ro
25 Iul 2017   •   15:15

Andrei Tanasov, absolvent al Colegiului Național „Gh. Vrănceanu” din Bacău, promoția 2017 este un tânăr perseverent, ambițios, unul dintre putinii din tara care au reusit sa obtina doar note de 10 pana acum, fie la scoala, la Evaluarea Nationala sau, cel mai recent, la Bacalaureat.

„Un moment decisiv în viața mea a fost cel în care m-am mutat împreună cu familia din Comănești în Bacău și am început să învăț la Școala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza», ce va rămâne mereu în sufletul meu. Pe băncile acestei școli, firea mea curioasă și ambițioasă a găsit primele provocări. Am prins gustul olimpiadelor: Matematică, apoi Chimie și Științe”, a declarat Andrei pentru desteptarea.ro.

Cel mai important factor pentru el a fost organizarea timpului. A învățat la toate materiile, la care a reușit să aibă în final numai medii de 10 (zece), realizare de care este mândru ținând cont și de exigența profesorilor din Colegiul „Vrănceanu”.

„Chiar și cu puține zile înainte să plec la Olimpiada Națională mi s-a întâmplat să am teste sau ascultări de la care era inadmisibil să lipsesc, dar am trecut cu bine peste aceste încercări și m-am întors de fiecare dată de la olimpiadă învingător”, mai spune Andrei.

(...)

A depus contestație la Limba Română și a câștigat

La Bacalaureat a avut emoții, după ce inițial a luat o notă sub 10 la Limba Română. „Bacalaureatul de anul acesta a fost, după părerea mea, de nivel mediu și nu ar fi trebuit să ridice probleme celor care au fost atenți pe parcursul anilor de liceu și au învățat la momentul potrivit. Pregătirea pentru acest examen a fost pentru mine o experiență frumoasă, deoarece sunt sigur că toate cunoștințele acumulate îmi vor folosi în viață.

Am obținut media 10 cu ajutorul unei echipe de profesori din colegiu care mi-a devenit ca o familie, implicați emoțional și dedicați, cărora le sunt recunoscător pentru eforturi. Inițial, am obținut 9,80 la Română. Am avut încredere în lucrarea mea, deoarece am învățat temeinic la această materie tot anul, descoperind cât de specială este limba și literatura română, așadar am depus contestație, am riscat și am câștigat.

A fost admis la Facultatea de Medicină București

Urmare a rezultatelor obținute la Olimpiada de Chimie (în clasa a X-a, premiul al III-lea, în clasa a XI-a, mențiune și calificare în lotul național lărgit, iar anul acesta, premiul al II-lea) a fost admis la Facultatea de Medicină București.

„Îmi propun să ofer celor din jur ajutor, energie pozitivă, optimism, de care am și eu parte din plin de la Dumnezeu, părinți, profesori, prieteni. Îmi doresc să fac lumea un loc mai bun și vreau să încep cu România, motiv pentru care nu voi pleca să studiez în străinătate. Cred în potențialul țării, care poate fi exploatat prin implicarea generației tinere”, a conchis Andrei Tanasov.

×
Subiecte în articol: Olimpiada
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close