Antena 3 CNN Actualitate Educație Pregătiri și schimbări mari, în noul an școlar. Ce se întâmplă cu studenții de la cămin și cum va arăta noul an universitar

Pregătiri și schimbări mari, în noul an școlar. Ce se întâmplă cu studenții de la cămin și cum va arăta noul an universitar

Cu o lună înainte de începerea cursurilor pentru studenţi, în cămine au început deja pregătirile. Pe lângă reparaţii şi ingienizări, administratorii trebuie să găsească soluţii pentru a păstra distanţarea socială.

Pregătiri și schimbări mari, în noul an școlar. Ce se întâmplă cu studenții de la cămin și cum va arăta noul an universitar
Sursa foto: Pixabay
de Mirabela Vasile    |    25 Aug 2020   •   16:50

Mai mult, fiecare cămin va avea un spaţiu dedicat izolării în cazul tinerilor care se vor infecta cu SARS COV2.

Ca urmare, anul acesta numărul studenţilor cazaţi în cămine va scădea cu peste 1000, iar toţi vor avea obligaţia completării unei declaraţii pe propria răspundere.

Mai mult ca oricând, anul acesta obţinerea unui loc într-un cămin studenţesc va fi un adevărat noroc. Dacă până acum într-o cameră stăteau 3 sau chiar 4 studenţi, începând din toamnă locurile vor fi reduse drastic pentru a se păstra distanţarea în vederea combaterii răspândirii virusului.

Într-o camera de 3 persoane se vor caza doar doi studenți, iar în căminele cu grupurile sanitare comune va sta in camera doar o persoana, potrivit scenariului de la aceasta oră. Mai mult, fiecare camin va avea propriul spaţiu destinat izolării pentru tinerii care vor contracta virusul. Însă, chiar şi asa este greu de controlat.

”Cu o lună înainte de începerea cursurilor pentru studenţi, în cămine au început deja pregătirile. Pe lângă reparaţii şi ingienizări, administratorii trebuie să găsească soluţii pentru a păstra distanţarea socială.”, spune Nicolae Istudor, rector ASE.

Toate Căminele universității din București vor fi deschise incepand din Octombrie.

Conducerea Universității face mici ajustări la metodologia de cazare astfel încat studenții sa se întoarcă in campus in siguranta. Pe fiecare etaj vor sta incepand din aceasta toamna doar studenți de la aceasi facultate.

De asemenea, intr-o camera de 3 persoane se vor caza doar doi studenți, iar in căminele cu grupurile sanitare comune va sta in camera doar o persoana.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close