Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima Universitate de stat din România care oferă gratuit laptopuri și tablete pentru studenții admiși anul acesta

Prima Universitate de stat din România care oferă gratuit laptopuri și tablete pentru studenții admiși anul acesta

Toți bobocii care se vor înmatricula la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), în anul academic 2020-2021, vor primi fie un laptop (pentru cursurile de zi), fie o tabletă (pentru cele la distanță). Tot gratuit, studenții vor beneficia de o cartela SIM cu abonament la internet și trafic de date de minimum 50 de GB.

Prima Universitate de stat din România care oferă gratuit laptopuri și tablete pentru studenții admiși anul acesta
Sursa foto: Pexels
29 Mai 2020   •   19:06

„Fiecare student care se înmatriculează la universitatea noastră în acestă vară sau în această toamnă are posibilitatea să primească un laptop, iar în cazul studenţilor la distanţă, o tabletă.”, a declarat rectorul Valentin Popa.

Totodată, de tablete vor putea beneficia studenţii înmatriculaţi în anul universitar 2019-2020, la învăţământ cu frecvenţă (IF), cu excepţia studenților aflaţi în an terminal, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea unei burse sociale.

În acest sens, USV va achiziționa, din bugetul propriu, 2.200 de laptopuri, 1.300 tablete și 3.500 de cartele SIM. 

Studenții pot păstra laptopurile şi tabletele pe perioada anilor de studiu.

„Decizia de achiziționare a echipamentelor electronice vine în completarea unui set complex de acțiuni întreprinse de USV pentru prevenția infectării cu virusul SARS-CoV-2, în rândul studenților și al personalului didactic și nedidactic, cât și pentru asigurarea unui viitor act didactic de calitate, în posibila situație ca acesta să se desfășoare cu precădere în mediul online, până la eliminarea riscurilor la adresa vieții și sănătății studenților și cadrelor didactice”, a transmis USV.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close