Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima universitate privată din București va intra în lichidare

Prima universitate privată din București va intra în lichidare

Prima universitate privată din București va intra în lichidare
Sursa foto: Foto: nou.ueb.ro
26 Mai 2016   •   13:09

Universitatea Ecologica din București, prima universitate privată înființată în Capitală, urmează să intre în lichidare deoarece a înmatriculat mai mulți studenți decât avea voie la cinci programe de studii.

Instituția este astfel printre primele vizate de ordonanța nr. 42/2015, adoptată de Guvern anul trecut, care prevede sancțiuni pentru depășirea cifrei de școlarizare. Ordonanța a intrat în vigoare în luna septembrie 2015, scrie b365.ro.

Programele la care a fost depășită cifra de școlarizare sunt Educație fizică și sportivă- forma de învățământ cu frecvență (20 de studenți în plus), Kinetoterapie și motricitate specială- forma de învățământ cu frecvență (43 de studenți peste numărul admis), Psihologie- forma de învățământ cu frecvență (20) și cu frecvență redusă (54) și programul Comunicare și Relații Publice- forma de învățământ cu frecvență redusă (6).

Odată intrată în lichidare, o universitate nu mai are voie să școlarizeze studenți. Studenții din anul I și II își pot continua însă studiile, urmând ca, la finalul studiilor, universitatea să fie închisă.

 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close