Antena 3 CNN Actualitate Educație PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Google celebrează PRIMA ZI DE ȘCOALĂ cu un Google Doodle special

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Google celebrează PRIMA ZI DE ȘCOALĂ cu un Google Doodle special

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Google celebrează PRIMA ZI DE ȘCOALĂ cu un Google Doodle special
10 Sep 2018   •   00:50

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ Peste 64.000 de elevi încep luni noul an şcolar în judeţul Arad. ''În unităţile şcolare ale învăţământului preuniversitar din judeţul Arad vor lua loc în băncile din sălile de clasă un număr de 64.096 de elevi, cei mai mulţi dintre aceştia - 61.314 (din care 612 cu taxă) fiind înscrişi în învăţământul de stat'', a declarat pentru AGERPRES inspector şcolar general al ISJ Arad, Anca Patricia Stoenescu. Google celebrează PRIMA ZI DE ȘCOALĂ cu un Google Doodle special

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ Potrivit acesteia, în judeţul Arad sunt 12 grădiniţe, 3 şcoli primare, 82 şcoli gimnaziale, 39 de licee teoretice sau tehnologice, o şcoală postliceală şi 2 unităţi de învăţământ special, efectivele de elevi pe cicluri de învăţământ de masă fiind: 10.837 în învăţământul preprimar (inclusiv alternative educaţionale, step by step, 338 copii în 4 unităţi şcolare); 19.396 în învăţământul primar (inclusiv alternative educaţionale, step by step, 338 copii în 4 unităţi şcolare); 15.000 în învăţământul gimnazial; 13.427 în învăţământul liceal; 1.445 în învăţământul profesional; 519 în învăţământul postliceal + 612 cu taxă; 78 în învăţământul ''A doua şansă''.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ Totodată, în învăţământul particular, care cuprinde 9 grădiniţe, 2 şcoli primare, o şcoală gimnazială - învăţământ special, 2 şcoli profesionale şi 2 şcoli postliceale, sunt înscrişi, în total, 1.990 de elevi, alţi 792 fiind înscrişi în unităţile de învăţământ special şi special integrat (3 licee; 1 şcoală gimnazială, 1 Centru şcolar pentru Educaţie Incluzivă).

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ ''În ceea ce priveşte manualele şcolare, trebuie menţionat că au fost onorate comenzile pentru clasele I - XII, acestea fiind deja distribuite şcolilor. De asemenea, au fost achiziţionate şi recepţionate de ISJ Arad rechizitele şcolare gratuite care vor fi atribuite elevilor din judeţul Arad beneficiari ai OG 33/2001 aprobată prin Legea 126/2002, conform ordinului MECTS nr. 4.386/29.04.2015, care vor fi distribuite unităţilor şcolare până în data de 14.09.2018'', a adăugat Anca Stoenescu.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ Ceremonii de deschidere a anului de învăţământ vor avea loc, luni, în colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ Potrivit MApN, ceremoniile se vor desfăşura în prezenţa reprezentanţilor conducerii ministerului, a personalului instituţiilor militare de învăţământ, a părinţilor, a oficialităţilor administraţiilor publice locale şi a cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ * În ceea ce priveşte Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa, ceremonia va avea loc la sediul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", de la ora 10,00, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, menţionează MApN. 120 de elevi sunt în clasele a IX-a, 36 - în clasele a X-a şi 47 - în clasele a XI-a.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ * La Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia ceremonia va începe de la ora 09,00, în prezenţa secretarului de stat Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale. Colegiul numără 440 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a, informează sursa citată.

* La Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, ceremonia va începe de la ora 09,00, în prezenţa secretarului de stat Nicolae Nasta, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului. Colegiul are 470 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.

* La Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, ceremonia se va desfăşura începând cu ora 09,00, în prezenţa generalului-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. Aici învaţă 389 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a, precizează MApN.

* Vor mai avea loc ceremonii de deschidere la: Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc - ora 09,00 (colegiul are 474 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a); Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" din Piteşti - ora 09,00; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" de la Boboc - ora 09,30; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanţa - ora 08,00.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close