Antena 3 CNN Actualitate Educație Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate și nu vor mai fi susținute - surse

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate și nu vor mai fi susținute - surse

Guvernul a introdus pe ordinea de zi a ședinței Executivului un proiect de ordonanță de urgență prin care ”să se reglementeze situația din educație, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă”.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate și nu vor mai fi susținute - surse
14 Mai 2020   •   15:14

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ordonanța de Urgență (OUG) pe educație prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020. 

Probele de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există, spun sursele noastre.

Soarta probelor de competențe de la Bacalaureat a rămas încă incertă din momentul în care ministrul Educației a anunțat că modifică ordinea susținerii examenelor, anul acesta, și că noul calendar de BAC prevede că absolvenții de liceu vor susține întâi examenele scrise.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close