Antena 3 CNN Actualitate Educație Profesoară din Vaslui, bătută cu o ţeavă de calorifer pe stradă, de un elev care a luat nota 4 la teză

Profesoară din Vaslui, bătută cu o ţeavă de calorifer pe stradă, de un elev care a luat nota 4 la teză

Profesoară din Vaslui, bătută cu o ţeavă de calorifer pe stradă, de un elev care a luat nota 4 la teză
14 Dec 2016   •   14:42

O profesoară de limba română din judeţul Vaslui a fost atacată în plină stradă şi lovită cu o ţeavă de calorifer peste picioare de un elev de clasa a VI-a, care primise nota 4 la teză, scrie Adevărul.

Anca Antip (29 de ani), profesor de limba română la şcoala Todireşti, ieşise de la ore şi se îndrepta spre casă. La un moment dat, profesoara a fost atacată de un băiat care purta o haină cu gluga trasă pe cap, care a început să o lovească cu o ţeavă peste picioare. 

Speriată, profesoara s-a refugiat în sediul primăriei Todireşti, situată în apropierea şcolii. Mai mulţi martori alertaţi de ţipetele tinerei au ieşit să o apere, agresorul părăsind zona în fugă. Poliţiştii au ridicat de la locul agresiunii ţeava cu care a fost lovită profesoara. ”Am fost sesizaţi la numărul de urgenţă 112 de o tânără de 29 de ani, din comuna Todireşti, care a reclamat faptul că a fost lovită de un elev al şcolii din localitate. A fost înregistrată plângerea, femeia urmează a fi audiată în perioada imediat următoare”, a precizat Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

”O profesoară foarte bună”

Cazul, unul fără precendent pentru învăţământul vasluian, a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, care au anunţat că va solicita sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, pentru că elevul care a agresat profesoara de limbă română de la Todireşti este unul cu grave probleme de comportament.

”Incidentul a avut loc în afara unităţii de învăţământ, însă situaţia este inacceptabilă şi extrem de gravă. Din câte am fost informaţi, elevul are grave probleme de comportament, este un copil-problemă, motiv pentru care vom sesiza şi Protecţia Copilului. Domnişoara profesoară este un cadru didactic foarte bun, am avut ocazia să o asist la o inspecţie de curând. Este foarte bine pregătită, are doctorat, este foarte implicată în activitatea didactică. Este absolut regretabil ceea ce i s-a întâmplat”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

 

×
Subiecte în articol: profesor batut elev
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close