Antena 3 CNN Actualitate Educație Profesorii se tem că, dacă epidemia va reveni și în toamnă, anul școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat

Profesorii se tem că, dacă epidemia va reveni și în toamnă, anul școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat

Sistemul educațional nu e pregătit să facă față epidemiei de coronavirus, dacă aceasta revine în toamnă, și s-ar putea ajunge la înghețarea anului viitor, au atras atenția profesorii.

Profesorii se tem că, dacă epidemia va reveni și în toamnă, anul școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    08 Mai 2020   •   15:46

Mulți elevi nu au tabletă sau calculator pentru a putea face cursurile online. De asemenea, sunt și mulți profesori aflați în această situație.

În această perioadă de stare de urgență, școala s-a făcut online, dar nu toți elevii și cadrele didactice au avut posibilitatea să participe la cursuri, respectiv să predea.

Potrivit unui studiu IRES realizat în luna aprilie, unul din trei copii nu a avut dispozitiv pentru şcoala online pe perioada stării de urgenţă. 

Cadrele didactice spun că dacă epidemia revine în toamnă, sistemul educaţional nu este pregătit pentru predare online. Profesorii se tem că, dacă nu se vor găsi soluții, anul școlar 2020-2021 ar putea înghețat.

„Dacă ne gândim la faptul că e posibil din toamnă să revină această pandemie, atunci va trebui să continue această formă de învăţare, adică online, acum de bine de rău a fost materia parcurs cât de cât, în semestrul al doilea. Dar nu suntem pregătiţi să predăm aşa toată materia, lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Eu am primit scrisori de la părinţi şi elevi care nu au nici lumină, dar apoi tablete sau internet. Nu ştiu cum vor reuşi să rezolve problemle cei de la minister”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close