Antena 3 CNN Actualitate Educație Profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea. Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu

Profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea. Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu

Profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea. Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu
25 Iul 2019   •   14:48

Profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori. Este vorba de 4.000 de profesori în această situație. 

Decizia a fost luată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a declarat pentru HotNews.ro că prin astfel de măsuri ar putea crește calitatea predării în învățământul preunivesitar, după model universitar. 

”În metodologie scrie că cei care n-au promovat, sau au promovat cu note sub 5, nu intră în învățământ. Scrie în metodologie! În momentul în care eu vreau să intru la titularizare mă duc să încerc marea cu degetul? Adică intru în examen, constat că nu știu nimic și dau lucrarea și mă retrag. De ce să fac eu discriminare între cel care a dat lucrarea pentru că nu a știut subiectul și cel care a stat acolo și a luat 4.50. Și atunci trebuie să aplicăm aceeași unitate de măsură începând din 9 septembrie”, a spus Ecaterina Andronescu.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close