Antena 3 Actualitate Educație Program pentru informarea elevilor cu privire la situaţiile de bullying şi conştientizarea consecinţelor

Program pentru informarea elevilor cu privire la situaţiile de bullying şi conştientizarea consecinţelor

de Georgiana Adam    |    30 Mar 2022   •   20:12
Program pentru informarea elevilor cu privire la situaţiile de bullying şi conştientizarea consecinţelor
Sursa foto: FDVDR

Începe etapa de implementare a programului pilot ”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!”, desfășurat în școlile din România.

Programul se derulează la nivel național și este desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Scopul principal al programului-pilot îl reprezintă informarea elevilor cu privire la situaţiile de bullying şi conştientizarea consecinţelor, pe termen scurt şi lung, ale acestui fenomen. Peste 50 de scoli din România s-au înscris în programul pilot.

"Fenomenul de bullying este foarte răspândit, din păcate, atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Programul ”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!” urmăreşte adoptarea unor mecanisme de prevenire şi intervenţie în diminuarea fenomenului de bullying, precum şi învăţarea unor tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi", a declarat Sabina Grosoșiu, psiholog Școala FDVDR și unul dintre specialiștii implicați în acest proiect.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close