Antena 3 CNN Actualitate Educație Modificări în Statutul Elevului: Ce riscă elevii care absentează nejustificat

Modificări în Statutul Elevului: Ce riscă elevii care absentează nejustificat

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publica un proiect care are în vedere modificarea Statutului Elevului, iar principalele măsuri îi vizează pe elevii care lipsesc nejustificat de la școală.

Modificări în Statutul Elevului: Ce riscă elevii care absentează nejustificat
Sursa foto: Foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   17:54

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publica un proiect care are în vedere modificarea Statutului Elevului.

Printre măsurile propuse se numără și scăderea unui punct la purtare, pentru 20 de absențe nejustificate pe an școlar.

De asemenea, față de Statutul adoptat în 2016, se introduce un articol care le oferă elevilor dreptul de a primi informaţii referitoare la planificarea materiei pe parcursul întregului an școlar.

Mai mult, elevii vor avea dreptul de a le acorda feedback, prin fişe anonime sau prin intermediul unor chestionare securizate, profesorilor de la clasă.

Citește și: Alexia, fetiţa cu braţele replantate după accidentul din Paşcani, a dansat alături de colegi

"Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient. (...)

Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct”, se arată în proiect, potrivit Mediafax.

Ministerul Educației precizează că propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close