Antena 3 CNN Actualitate Educație Propulsăm viitorul 2.0! Inovație de top, premiată la SAB SPRING EDITION 2017

Propulsăm viitorul 2.0! Inovație de top, premiată la SAB SPRING EDITION 2017

Propulsăm viitorul 2.0! Inovație de top, premiată la SAB SPRING EDITION 2017
24 Apr 2017   •   12:15

Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României și Salonul Auto București - Spring Edition 2017 au desemnat, în acest weekend, câștgătorul bursei “Propulsăm viitorul”, ediția a doua.

Andrei Marin, membru al echipei Iris Robotics, a fost favoritul juriului care l-a ales câștigător după o selecție riguroasă, din peste 50 de participanți înscriși. Bursa de 5.000 de lei i-a fost oferită tânărului pentru cea mai impresionantă inovație din domeniul auto: un prototip de mașină electrică semi-autonomă ale cărei comenzi pot fi date prin intermediul unei mănuși cu senzori. Acest concept de vehicul are menirea de a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități și este o idee care se poate integra cu succes pentru comercializarea în serie.

Pe locurile II și III s-au situat Traian Georgescu, care a propus un set de îmbunătățiri ale vehiculelor ce ies din tiparele binecunoscute până astăzi, și Mihai Dumbrabvă, care a prezentat un ATV polifuncțional dotat cu o nouă generație de suspensie, cu scopul de a ușura accesul pe teren accidentat.

Concursul a fost organizat de Salonul Auto București și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care se preocupă constant de susținerea și promovarea inventicii și cercetării românești, răsplătind de fiecare dată excelența!

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close