Antena 3 CNN Actualitate Educație Raluca Turcan, despre transportul gratuit pentru elevi: 'Vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev'

Raluca Turcan, despre transportul gratuit pentru elevi: 'Vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev'

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat astăzi că a fost adoptată procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la școală. Ea spune că elevii vor circula doar în baza carnetului de elev, iar decontul cheltuielilor se va face direct între transportatori și stat.

Raluca Turcan, despre transportul gratuit pentru elevi: 'Vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev'
Sursa foto: gov.ro
28 Mai 2020   •   22:59

”Astfel, elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile.”, a anunțat joi seară Raluca Turcan.

Ea spune că această măsură este o transpunere a dreptului garantat la educație gratuită. Pe de altă parte, Raluca Turcan susține că ”procedura reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la școală.”

Sarcina asigurării mijloacelor de transport pentru elevi le va reveni Consiliilor Județene care vor primi fonduri de la bugetul de stat.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close