Antena 3 CNN Actualitate Educație Reacție oficială în cazul profesoarei care a acuzat că a fost dată afară din școală: Declarațiile sale nu corespund adevărului

Reacție oficială în cazul profesoarei care a acuzat că a fost dată afară din școală: Declarațiile sale nu corespund adevărului

Reacție oficială în cazul profesoarei care a acuzat că a fost dată afară din școală: Declarațiile sale nu corespund adevărului
Sursa foto: Foto: Facebook/Cristina Tunegaru
05 Mai 2017   •   10:00

 Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a susţinut, vineri, într-un comunicat remis presei, că declaraţiile profesorului suplinitor de la Şcoala Gimnazială nr. 95 Cristina Tunegaru, potrivit cărora ar fi fost dată afară fără nicio inspecţie sau evaluare a activităţii sale, "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine" primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi inspectoratului. 

"Considerăm că declaraţiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine doamnei Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti", susţin reprezentanţii ISMB. 

Potrivit sursei citate, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCS cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate faţă de cadrele didactice suplinitoare care solicită continuitatea pe post. 

"Doamna profesoară Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la şcoala menţionată. În consecinţă, acest post a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice. În acest context, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv", a precizat ISMB. 

Tot vineri, profesoara Tunegaru a replicat pe Facebook că acuzaţia că ar afectat imaginea primarului Bucureştiului este "halucinantă". 

"Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Dimpotrivă, am negat explicit reprezentanţilor media care m-au contactat că ar exista vreo conexiune, am refuzat să-mi închipui că poate exista o asemenea ticăloşie", afirmă Tunegaru. 

Ea adaugă faptul că tot ce a spus e "factual adevărat şi verificabil până la virgulă". 

"Dacă afectează imaginea sistemului, nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunţ, că se poate lua o asemenea decizie discreţionară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu şanse egale pe un post liber, că vechimea şi hârtiile bat competenţa şi interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor să nu ţină cont de realitatea din şcoală şi de dorinţa părinţilor. Sistemul împarte arbitrar resursa umană în insideri şi marginali şi ia pe baza acestei distincţii decizii care pot afecta viitorul unor copii", continuă profesoara. 

Ea consideră că sistemul de angajare "prin repartiţie exact ca în comunism" exclude tineri valoroşi care pot reprezenta schimbarea în educaţia publică. 

"Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuţie pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii şi cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor", mai scrie profesoara Cristina Tunegaru pe reţeaua de socializare. 

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a condamnat joi seară articolele apărute în mass-media, conform cărora concedierea Cristinei Tunegaru ar avea o legătură cu ea. 

"Primarul general, Gabriela Firea, condamnă cu fermitate acest stil de a face jurnalism care contravine deontologiei şi regretă că mai multe instituţii de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului că doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa primarului general în această iarnă", a precizat PMB în comunicatul de presă. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: reactie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close