Antena 3 CNN Actualitate Educație Salariile profesorilor, majorate în două tranșe. Ligia Deca: "Cea mai mare creștere salarială din ultimele decenii"

Salariile profesorilor, majorate în două tranșe. Ligia Deca: "Cea mai mare creștere salarială din ultimele decenii"

Ligia Deca a anunțat cu cât vor fi majorate salariile profesorilor în 2024. Ministrul Educației susține că este "cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii".

Salariile profesorilor, majorate în două tranșe. Ligia Deca: "Cea mai mare creștere salarială din ultimele decenii"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   14:22

Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a ministrului Educație, Ligia Deca.

Ea a menționat că, de la 1 ianuarie, salariilor profesorilor vor crește cu 13%, iar de la 1 iunie, cu 7%.

"Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an!", a scris Ligia Deca.

Ministrul Educației a mai adăugat că vor fi reglate și inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ.

Citește și: "Și-au bătut joc de ea". O doctoriță din Iași a murit sub ochii colegilor, în spitalul în care lucra, după ce alți medici au trimis-o acasă

Totuși, profesorii vor primi o majorare sub rata inflaţiei deşi, după greva generală, Guvernul le-a promis creşteri salariale mult mai mari.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close