Antena 3 CNN Actualitate Educație Grădiniţa din Popeşti-Leordeni, în care o educatoare își bătea, amenința și umilea elevii, funcţiona ca un centru educaţional. Impactul asupra psihicului copiilor

Grădiniţa din Popeşti-Leordeni, în care o educatoare își bătea, amenința și umilea elevii, funcţiona ca un centru educaţional. Impactul asupra psihicului copiilor

Grădiniţa din Popeşti Leordeni nu era avizată sau autorizată de Ministerul Educaţiei. O arată actele în care este specificat că instituţia funcţiona ca un centru educaţional din cauza lipsei avizelor necesare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   09:18

Culmea este că în contractele pe care părinţii le-au semnat era specificat că cei mici sunt aduşi la un centru educational, nu la o grădiniţă.

Evenimentul din Popeşti Leordeni ridică semne de întrebare cu privire la numărul grădiniţelor care functionează în astfel de condiţii.

E important ca părinţii să ştie că o grădiniţă privată trebuie să treacă prin numeroase evaluari şi are nevoie de certificări riguroase pentru a bifa coordonatele obţinerii unei acreditări.

De la pregătirea și formarea educatorilor, la avizul sanitar sau cel eliberat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

O grădiniţă privată trebuie să dovedească atingerea tuturor măsurilor de siguranţă alături de exigenţele ce ţin de calitatea proceselor educaţionale.

De asemenea, dintr-o grădiniţă acreditată nu pot lipsi inspecţiile periodice prin care se asigură respectarea tuturor procedurilor şi activitaţilor specifice unui mediu sigur și prielnic pentru cei mici.

Specialiștii spun că un comportament agresiv atât verbal, dar și fizic pentru copiii mici poate avea consecințe grave asupra sănătății mintale.

”Impactul psihologic asupra unui copil care este înjurat și batjocorit la grădiniță de către educatoare poate fi semnificativ și de lungă durată. Astfel de experiențe negative pot duce la dezvoltarea unor tulburări psihice importante, printre care tulburarea de stres post traumatic, ale cărei simptome includ evitarea persoanelor/ activităților care reamintesc de trauma suferită, coșmaruri, stare de alertă excesivă, probleme de somn, dificultăți de concentrare sau furie/tristețe.

Alți copii pot dezvolta alte tulburări de sănătate mintală precum anxietate, depresie, tulburări de comportament și tulburări de personalitate”, a explicat psihologul Irina Ioana.

Reamintim că, zilele trecute, o îngrijitoare de la o așa-zisă grădiniță din Popești-Leordeni a fost filmată în timp ce îi bătea pe copii, îi certa și îi pedepsea.

Femeia a fost înregistrată în mai multe rânduri când îi certa, îi amenința și chiar îi agresa fizic pe copii. 

”Spune lunile, ca să poți să îți dai seama unde e februarie! Așa te-am învățat. Ianuarie, februarie, uite aici, la naiba! Ăla e!

Să vezi ce te dau cu capul de masa asta. Că a venit rândul tău! Daca vorbești așa mult cu colegul tău, să vad dacă știi lunile anului! Hai, mișcă-te încoace! Mișcă-te, să vezi ce bătaie îți iei!

Te bat, te bat, decembrie, când vine Moș Crăciun, dobitocule! În martie e luna mămicii! Aia e luna martie! Te bat rău de tot, deci ascultă la mine ce bătaie îți iei!”, sunt doar câteva dintre cuvintele folosite de femeie.

×
Subiecte în articol: gradinita Popesti Leordeni
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close