Antena 3 CNN Actualitate Educație Scandal monstru la BAC. 5.000 de elevi cer ca "Moromeţii" să fie considerat un roman interbelic

Scandal monstru la BAC. 5.000 de elevi cer ca "Moromeţii" să fie considerat un roman interbelic

Scandal monstru la BAC. 5.000 de elevi cer ca "Moromeţii" să fie considerat un roman interbelic
06 Iul 2016   •   09:38

Niciun examen fără o petiţie publică. De această dată, pentru proba scrisă la română, de la Bacalaureat. Cererea online reclamă că romanul interbelic le-a pus probleme elevilor de la profilul real: n-au ştiut ce operă să aleagă. Unii şi-au adus aminte de la simulare şi au optat pentru "Ion". Alţii susţin că s-au lăsat păcăliţi de acţiunea din Moromeţii şi au scris despre romanul lui Marin Preda. Acum cer să se puncteze şi răspunsurile lor, potrivit stiri.tv.ro.

Controversa a pornit de la al treilea subiect. Elevii de la profilul real au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea dintr-un roman interbelic. Dar au fost şi elevi care au ales să scrie despre Moromeţii. Răspuns greşit. Romanul, în cele două volume, a fost publicat după război. Primul volum a apărut în 1955, iar ce de-al doilea, în 1967.

Nemulţumiţi, elevii au scris o petiţie în care cer să se accepte "Moromeţii la subiectul trei la bac". Petiţia online a strâns peste 5 mii de semnături şi aproape 1.500 de comentarii.

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2016
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close