Antena 3 CNN Actualitate Educație Scandal sexual şi de corupţie, fără precedent, la universitate. Ministerul Educaţiei verifică situaţia

Scandal sexual şi de corupţie, fără precedent, la universitate. Ministerul Educaţiei verifică situaţia

Scandal sexual şi de corupţie, fără precedent, la universitate. Ministerul Educaţiei verifică situaţia
29 Sep 2015   •   10:45

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, implicată într-un scandal de corupţie şi sexual fără precedent, în această vară, este verificată de Ministerul Educaţiei, care a trimis corpul de control.
Între timp, şi reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara, care intenţionează să absoarbă instituţia de învăţământ superior din Reşiţa, au început un audit pentru a vedea care este situaţia în mod real, scrie pressalert.ro.

„Nu putem decât să respectăm deciziile celor două universităţi. Se va întâmpla ceea ce vor dori cele două instituţii să se întâmple. Noi susţinem dezvoltarea învăţământului superior, înţelegând că în Reşiţa, peste 90% din studenţi provin din zonele limitrofe, studenţi care nu ar avea acces la educaţie superioară în altă parte. Îmi exprim deplina încredere că în eventualitatea în care cele două universităţi vor valida fuziunea, învăţământul superior nu va avea de suferit, ci se va dezvolta atât în Timişoara, cât şi în Reşiţa”, a explicat, ieri, la Timişoara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a explicat în ce condiţii este de acord cu fuziunea prin absorbţie a universităţii din Reşiţa.

„Domnul ministru nu poate să se opună unei dorinţe a părţilor într-un astfel de demers, pentru că Constituţia României prevede că universităţile pot să fuzioneze, pot să fie desfiinţate/înfiinţate printr-un ordin de ministru la un moment dat. Deci, doar va lua la cunoştinţă. Evident că sunt şi o serie de negocieri cu ministerul, pentru că trebuie să existe anumite sume compensatorii care să ajute o astfel de fuziune. Universitatea de Vest din Timişoara are un renume, o poziţie, un standard de calitate şi nu vom face rabat de la acest lucru printr-o astfel de fuziune. De aceea, nu suntem în situaţia de a prelua in integrum tot ceea ce înseamnă Universitatea “Eftimie Murgu”. Trebuie să facem prima dată acolo o restructurare, o eficientizare, după care să existe această fuziune”, a explicat Marilen Pirtea.

Potrivit rectorului UVT, auditul pe care universitatea timişoreană îl face la cea din Reşiţa va fi finalizat în cel mult trei săptămâni. Însă, deocamdată, nu se poate face nimic până nu se încheie verificările corpului de control al Ministerului Educaţiei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close