Antena 3 CNN Actualitate Educație Schimbări în educaţie. Ore de gimnaziu organizate nu mai devreme de 9 dimineața şi maxim 22 de elevi într-o clasă

Schimbări în educaţie. Ore de gimnaziu organizate nu mai devreme de 9 dimineața şi maxim 22 de elevi într-o clasă

Numărul maxim de elevi într-o clasă ar trebui limitat la 22 și la nivel de gimnaziu și liceu, în loc de 26-28, cât prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, potrivit propunerilor de modificare a proiectului de Lege înaintate de Alianța "O voce pentru Educație" Ministerului Educației.

Schimbări în educaţie. Ore de gimnaziu organizate nu mai devreme de 9 dimineața şi maxim 22 de elevi într-o clasă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   17:30

Alianța a depus peste 280 de amendamente formulate de membrii săi, pe care le-au publicat spre a fi consultate de către oricine dorește. Alianța propune, între altele, să se reanalizeze propunerile ce permit Colegiilor naționale să organizeze examen de admitere în clasa a IX-a, dar și să se elimine prevederile ce obligă liceele să aleagă o singură filieră. 

Dacă proiectul de lege prevede că la gimnaziu școala are loc, "de regulă, cu program de dimineață", propunerea "O voce" este ca orele de curs, la clasele a V-a – a VIII-a, să înceapă cel mai devreme la ora 9.00, scrie edupedu.ro.

La Religie să se predea istoria tututor marilor religii

Alianța propune o completare a prevederilor privind disciplina Religie, așa încât "În cadrul orei de religie se asigură și studierea istoria tuturor marilor religii".

Un alt amendament prevede să se stabilească, la nivel de lege, că "Utilizarea manualelor școlare nu este obligatorie".

Orientare școlară pentru elevi, de două ori pe an

O propunere este introducerea unui nou articol, potrivit căruia "Elevii vor beneficia de orientare școlară și consiliere vocațională în mod obligatoriu de cel puțin două ori pe an, începând cu clasa a V-a, fiind actualizat totodată portofoliul personal educațional al acestora după fiecare sesiune".

×
Subiecte în articol: educatie elevi
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close