Antena 3 CNN Actualitate Educație Schimbări mari la Evaluarea Națională și BAC, în 2019. Ce se va întâmpla cu examenele

Schimbări mari la Evaluarea Națională și BAC, în 2019. Ce se va întâmpla cu examenele

Schimbări mari la Evaluarea Națională și BAC, în 2019. Ce se va întâmpla cu examenele
31 Oct 2018   •   11:46

Elevii care vor susține Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, în 2019, vor avea parte de o surpriză. Președintele Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE) a anunțat schimbări majore la felul în care vor arăta subiectele începând cu anul viitor.

Cele două examene majore vor fi schimbate radical în 2019, din dorința de a introduce mai multă obiectivitate în modul în care sunt corectate.

„Se merge pe abordare unitară la toate disciplinele de examen. La unele discipline erau deja itemi obiectivi, la socio-umane, la geografie. Nu erau astfel de subiecte la Română, la Matematică și la Istorie”, a precizat Marian Șuță, președintele CNEE, conform edupedu.ro.

Tot Suță precizează că nu mai există alte schimbări, programa fiind aceeași ca în anii anteriori.

„A fost o părere a conducerii Ministerului Educației, CNEE și-a spus punctul de vedere, dar s-a luat această decizie. S-a considerat că, în felul acesta, se va reduce diferența în notele obținute de elevi la contestații. Au fost cazuri unde diferența dintre evaluarea de la examen și cea de la contestație a fost destul de mare. Introducând acești itemi obiectivi, se mai reduce decalajul de punctaj”, a adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: schimbari Evaluare naţională bac examene
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close