Antena 3 CNN Actualitate Educație Şcoală modernă, de peste 200.000 de euro, într-un sat fără elevi

Şcoală modernă, de peste 200.000 de euro, într-un sat fără elevi

Şcoală modernă, de peste 200.000 de euro, într-un sat fără elevi
25 Sep 2015   •   23:57

După ce au adus unităţile de învăţământ la nivel european, o parte dintre edilii comunelor din judeţul Suceava se confruntă cu o mare problemă – scăderea efectivelor de elevi, scrie monitorulsv.ro.
În 2011, în satul Uideşti, primăria a investit peste 200.000 de euro (900.000 de lei) într-o şcoală cochetă, frumoasă, cu dotări moderne, însă din toamna acestui an pe clădire s-a pus lacătul.

S-a cumpărat mobilier nou, s-au făcut toalete decente, s-a investit în termopane, într-o centrală termică, calorifere şi alte utilităţi, însă la Uideşti nu mai are cine să aprecieze toate astea.
Directoarea instituţiei a explicat faptul că în anul şcolar 2014-2015, ultimul an şcolar în care unitatea a funcţionat, la şcoala primară din Uideşti au învăţat şapte elevi.

„Şcoala arată foarte bine, este foarte frumoasă. Anul trecut a funcţionat cu aprobare de la Inspectoratul Şcolar Suceava, ţinând cont că numărul de elevi era sub minimul admis, de 12. Din acest an şcolar elevii vor face naveta cu microbuzul şcolar. Vor merge la şcoală la Manolea”, a menţionat Oprea.

Aceasta a mai explicat că responsabil de scăderea numărului de elevi este declinul demografic, în primul rând, coroborat cu decizia părinţilor de a pleca în străinătate cu tot cu copii sau în alte localităţi.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close