Antena 3 CNN Actualitate Educație 11 şcoli, licee şi grădiniţe din Sectorul 4 vor fi reabilitate din bani europeni | Lucrările au început deja

11 şcoli, licee şi grădiniţe din Sectorul 4 vor fi reabilitate din bani europeni | Lucrările au început deja

Mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale de ultimă generaţie. De asta vor avea parte peste 2.500 de elevi din Sectorul 4 al Capitalei. Totul pe bani europeni. Sectorul din sudul oraşului a reuşit să atragă peste 380 de milioane de lei din PNRR, bani dedicaţi exclusiv modernizării unităţilor de învăţământ.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   09:11

Unsprezece şcoli, licee şi grădiniţe vor fi modernizate şi reabilitate cu bani europeni în perioada următoare. Lucrările pentru unităţi şcolare la standarde europene au început deja.

”Banii europeni aduc schimbări majore în viaţa noastră, a celor care locuim în sectorul 4. 

Şcoala Topârceanu, unde ne aflăm astăzi, va suferi o transformare fundamentală astfel încât în următorul an vom discuta despre cu totul şi cu totul alte condiţii de infrastructură educaţională”, a declarat Daniel Băluță, primar sector 4.

Citește și: Proiectul inteligent care îi face pe elevi să iubească şcoala | Instituţiile de învăţământ din Ilfov capătă o nouă înfăţişare

Constructorii vor lucra la consolidarea clădirilor acolo unde școlile erau încadrate în diverse clase de risc seismic și reprezentau un real pericol pentru elevi, precum și la modernizarea lor. Acestea vor fi autorizate și din punct de vedere al securității la incendiu.

”Sectorul 4 a atras cei mai mulţi bani din PNRR fie că vorbim de dezvoltarea sistemului de educaţie, fie că vorbim de reabilitarea termică a blocului de locuinţe, fie că vorbim de alte proiecte de infrastructură pentru comunitate”, a mărturisit Rareș Hopincă, prefectul Municipiului Bucureşti. 

Cum lucrurile nu puteau fi făcute simultan cu prezența elevilor în clase, cei mici au fost relocați în spații auxiliare modulare astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să-i ducă pe copii la alte școli. 

Acum, peste 400 de elevi învață la Școala Topârceanu, iar ultimele renovări s-au făcut în anul 2014. 

”Toate sălile de clasă vor beneficia de mobilier nou, imprimante, table smart, parchet, geamuri, uşi, totul nou, laboratoare super performante, cabinetele şcolare. Totul va fi la standarde europene”, a spus Alina Tatu, director de școală.

Înafara celor 11 unităţi de învăţământ ce vor fi renovate prin programul naţional de rezilienţă, alte şcoli şi licee din sector urmează să fie consolidate şi modernizate. Pentru acestea s-au depus deja cereri de finanţare în valoare de peste o sută de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: şcoală sector 4 bani europeni
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close