Antena 3 CNN Actualitate Educație Simulare Bacalaureat 2024 | Data la care sunt publicate rezultatele

Simulare Bacalaureat 2024 | Data la care sunt publicate rezultatele

Ministerul Educației a anunțat data la care vor fi publicate rezultatele de la Simularea examenului de Bacalaureat 2024.

Simulare Bacalaureat 2024 | Data la care sunt publicate rezultatele
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    14 Mar 2024   •   13:49

Ministerul Educației a transmis că rezultatele de la simularea Bacalaureatului vor fi publicate vineri, într-o manieră "anonimizată", prin utilizarea codurilor individuale în locul numelor și prenumelor candidaților, conform calendarului oficial.

După publicarea rezultatelor, unitățile de învățământ vor analiza performanțele elevilor prin discuții individuale, dezbateri la nivelul claselor, ședințe cu părinții și în cadrul consiliului profesoral. Scopul este să se identifice și să se adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Este important de menționat că rezultatele simulării nu vor fi contestate și nici nu vor fi trecute în catalog. Totuși, în cazuri excepționale, notelor pot fi consemnate în catalog la cererea scrisă a celor interesați.

Simularea examenului național de Bacalaureat s-a desfășurat în peste 1.320 de unități de învățământ și are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea performanțelor acestora la finalul studiilor liceale, potrivit agrepres.ro.

×
Subiecte în articol: rezultate simulare bacalaureat 2024
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close